33 בתי ספר הגיעו לשלב הגמר בתחרות הבנייה ירוקה בינהם בית הספר "מרחב" ו"ניצני אשכול"

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('a426171d-edb3-4f1b-b1c1-64b930589fb4','/dyncontent/2024/3/13/eba24287-81c1-4524-8420-9aa872b7d7a6.gif',17612,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,26435,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('a426171d-edb3-4f1b-b1c1-64b930589fb4','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,26435,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

33 בתי ספר מרחבי הארץ הגיעו לשלב השלישי והאחרון בתחרות הארצית לבנייה ירוקה לבתי ספר יסודיים ירוקים וירוקים מתמידים לשנת הלימודים תשע"ט בינהם בית ספר "מרחב" ממועצה אזורית מרחבים , נ"יצני אשכול " מועצה אזורית אשכל הנגב. התחרות, שהינה יוזמה משותפת של משרד החינוך, המשרד להגנת הסביבה, והמועצה הישראלית לבנייה הירוקה תספק בידי חמשת הזוכים העתידיים הזדמנות ייחודית להוצאתו אל הפועל מיזם בניה ירוקה במרחב הבית ספרי בהיקף תקציבי של עד 150,000 ₪ לכל בית ספר.

בתי הספר שהעפילו לשלב הגמר יזכו בחודשים הקרובים לליווי צמוד של צוות מנטורים ייחודי שילווה אותם מבחינה מקצועית. הפרויקטים הסופיים יוגשו בפני צוות שיפוט שיורכב מנציגי משרד החינוך, המשרד להגנת הסביבה, המועצה הישראלית לבנייה ירוקה אשר יבחן אותם בהתאם לערכים הסביבתיים והחינוכיים שהם מקדמים וההלימה שלהם לתפיסה הפדגוגית והחינוכית הפועלת בבית הספר. ההכרזה על הזוכים תערך בחודש ספטמבר 2019 ובמסגרתה יעניקו תעודת הוקרה לכל בתי הספר המשתתפים בתחרות על העבודה לקידום מרחבים בית ספרים ירוקים.

 אדריכלות: קנפו כלימור אדריכלים; תכנון נוף: צור וולף אדריכלי נוף; צילום: ליאור אביטן

החינוך לקיימות ומחויבות כלפי הסביבה בה אנו חיים הינו אחד מהערכים המרכזיים שמשרד החינוך פועל לקדם ולהטמיע בקרב תלמידי המערכת. היישום בפועל של עקרונות הבנייה הירוקה בבתי הספר מהווה נדבך חשוב ונוסף בהקשר זה המספק את התשתית להפיכת סביבת הלימודים לבריאה ולאיכותית יותר. הלמידה בבית הספר בבנייה ירוקה משמעה צמצום החשיפה של התלמידים למזהמים שמקורם במבנה, הגדלת האור והאוורור הטבעיים ושיפור חווית השהייה הממושכת במבנה בית הספר, זאת לצד חשיפה לתכנים סביבתיים וחברתיים מתקדמים. מבחינה חינוכית, התלמידים הלומדים בסביבה מחנכת ירוקה נחשפים לתכני קיימות מגוונים ומהווים את דור העתיד אשר יצעיד את התחום קדימה.

 

זיוית לינדר, מנהלת אגף חינוך וקהילה במשרד להגנת הסביבה: "במסגרת התחרות הילדים וצוותי בתי הספר עוברים תהליך חווייתי של למידה על נושא הבנייה הירוקה. הדרישה שהוצבה בפניהם לייצר חיבור בין ההיבטים הפדגוגים להיבטים הפיזיים מובילה לחשיבה יצירתית, להתנהלות מערכתית רב תחומית ולהעמקה בהיבטים המדעיים של הבנייה. התחרות מאפשרת לבתי הספר לתת ביטוי פיזי לתפיסה הפדגוגית שבית הספר מקדם בנושאי קיימות וסביבה ולייצר מיזם פיזי שיהווה מקום לימוד ויתנהל על פי עקרונות הקיימות".

 

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "הבניה הירוקה מהווה חלק ממערך גדול של פעולות שאנחנו מקדמים בתחום החדשנות בחינוך. לצד התכניות שמקדם המטה חשוב לנו לקדם גם יוזמות מהשדה החינוכי. במהלך הסיורים שלנו ברחבי הארץ, אנו רואים שבבתי ספר רבים צומחות יוזמות מקומיות נפלאות. הידע, הניסיון והיצירתיות של המנהלים והמורים מייצרים מגוון גדול של רעיונות חדשניים. חשוב לנו למנף אותם כדי לשנות את מרחב הלמידה של התלמידים ואת מרחב העבודה של המורים. ולא רק אלא גם לעודד חשיבה פורצת דרך, ששמה בקדמתה את המדע. אני מאחל לבתי הספר הצלחה".

 

הילה ביניש מנכ"לית המועצה הישראלית לבניה ירוקה: "התחרות המשותפת שיזמנו היא דרך מצוינת להביא את נושא הקיימות והבנייה הירוקה לבתי ספר דרך למידה, פרוייקט יזמי וחשיבה משותפת. היישום בפועל של עקרונות הבנייה הירוקה בבתי הספר מספק את התשתית הראויה להפיכת סביבת הלימודים לבריאה ולאיכותית יותר. הלמידה בבית הספר בבנייה ירוקה, משמעה, צמצום החשיפה של התלמידים למזהמים שמקורם במבנה, הגדלת האור והאוורור הטבעיים ושיפור חווית השהייה הממושכת במבנה בית הספר, זאת לצד חשיפה לתכנים סביבתיים וחברתיים מתקדמים. מבחינה חינוכית, התלמידים הלומדים בסביבה מחנכת ירוקה נחשפים לתכני קיימות מגוונים ומהווים את דור העתיד אשר יצעיד את התחום קדימה".

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה