סיכום שנה עם הרגעים המרגשים של תושבי הדרום

$(function(){ScheduleRotate([[function() {setImageBanner('42f29bcd-6946-4b83-8882-1a0a0797bd5a','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,true,26366,'Image','');},15],[function() {setImageBanner('42f29bcd-6946-4b83-8882-1a0a0797bd5a','/dyncontent/2024/5/2/8beb9882-e503-4622-a0b8-5e6da7df53d9.gif',17838,'סמי שמעון אייטם כתבה ',525,78,true,26366,'Image','');},15]]);})
להאזנה לתוכן:

לכל תושב יש סיפור אישי משלו, יש סיפורים שמחברים בין אנשים יש סיפורים שמביאים פתרונות והארות למי שקורא או שומע עליהם. הצלחנו להתרגש בזכות כמה סיפורים מיוחדים שלכם. נשמח תמיד שתשתפו ותהוו אור לאחרים.

 

מפגש מרגש של בני נוער משני קצוות העולם.

במסגרת פרויקט 'שותפות ביחד' מטעם הסוכנות היהודית. תלמידי כיתות ח' מביה"ס 'שקמה' שבמועצה האזורית חוף אשקלון נפגשו השבוע עם עמיתיהם מעבר לים, בני נוער מבית הספר היהודי בטוסון, ארה"ב.

במסגרת תוכנית שותפות ביחד של הסוכנות היהודית הגיעו 13  בני נוער  מבי"ס היהודי בטוסון, אריזונה, ארה"ב. 

הצעירים הגיעו בעקבות הקשר הוירטואלי שנרקם בינם לבין תלמידי בית הספר שקמה. הם שמרו על קשר וירטואלי באמצעות שיחות סקייפ עם בני גילם. במשך שנה שיתפו אחד את השני בחוויות ואירועים משמעותיים ונוצר קשר אישי עם חבריהם מעבר לים. 

כשהגיעו פגשו את התלמידים בבית הספר ובכיתות נערכה היכרות אישית בינהם דרך משחק ופעילות חברתית. בהמשך צוותו בני הנוער לפעילות מגבשת בגבעת חוליקאת, הצופה על האזור.

בחוליקאת  נערכו פעילויות ספורט חווייתיות המצריכות שיתוף פעולה בין המארחים לחבריהם מטוסון, בני הנוער הקימו רוג'ום, תל אבנים, ב'שביל האור' המועצתי ואף הכינו במשותף ארוחת ערב לכל הנוכחים.

בתום הפעילות, חברי המשלחת לנו בביתם של בני הנוער מיישובי חוף אשקלון וסיכמו את המפגש למחרת בטיול משותף בבית ג'וברין. 

 

 תושבי הדרום פותחים את ביתם לילדים לכבוד החג

בעקבות הכתבה שפורסמה באתר יישובניק נט  - מאות מייושבי הדרום פנו בבקשה לארח בליל הסדר את בני הנוער שעלו לארץ ללא המשפחה.

בכתבה סופר על סדר מוקדם שהתקיים בכפר הנוער כפר סילבר השייך למינהל לחינוך התיישבותי, פנימייתי ועליית הנוער במשרד החינוך.

כפר סילבר הוא פנימייה לנערים ונערות בגילאים 12-18, מתוכם ארבע קבוצות נעל"ה (נוער עולה לפני הורים)  כפר הנוער מהווה עבורם בית חם ובית ראשון במדינת ישראל.

בזמן שתלמידי הפנימיה הישראלים יוצאים לבקר את המשפחות ולהתאוורר, רוב תלמידי נעל"ה שאין להם קרובי משפחה, נשארים בפנימייה. ומכאן בא הצורך לשלב את התלמידים שיצאו לבקר במשפחות מארחות ,בכדיי  שיוכלו לתת תחושה של בית בחגים, הפינה החמה, החיבוק, המאכלים השונים. והווי של מסורת יהודית ציונית.

המשפחה המארחת מהווה מקור תמיכה עצום לבני הנוער, הקשר האישי שנשמר לשנים, אותה משפחה שמגיעה לטקס בצבא, מלווה לחופה, יחד בכל החגים.

בזכות המשפחות אלו  ואנשים המדהימים ניתן להגיד שילדים לא מרגישים בודדים בארץ, הם מרגישים שמדינה מקבלת אותם והם מקבלים אותה בחזרה, מרגישים בטוחים ובזכות דוגמא אישית נהנים  גם כאזרחים תורמים למדינה וחברה.

כפר סילבר מקיימים סדר פסח ל חניכי הפנימייה. ישנם ילדים שזה הסדר היחידי שישתתפו בו, אך העדיפות היא שבני הנוער יהיה בחיק של משפחה חמה ובאווירת חג ישראלית/יהודית.

הכתבה עסקה בסדר פסח  ראשון בארץ של ילדי נעל"ה הלומדים ומתחנכים בכפר סילבר - בני נוער המגיעים מארצות חבר העמים ללא הוריהם ללמוד בארץ.  

מכיוון שנערים ונערות אלו חוגגים השנה סדר פסח  ראשון  בארץ היה חשוב לנו שיחוו את ליל הסדר כהלכתו באווירה משפחתית וישראלית.

לאחר פרסום הכתבה קיבלנו מספר רב של פניות ממשפחות ברחבי הארץ לארח בסדר פסח את הנערים והנערות שהגיעו ללא הוריהם.

שמעון מנהל הכפר סיפר ליישובניק נט " אני מרגיש התעלות רוחנית וגאווה גדולה כיהודי וישראלי לנוכח הרצון וההירתמות הרבה לסייע ולחבק את הילדים. ממש ישראל היפה בהתגלמותה.

בנוסף לכך אני רוצה להדגיש את העבודה העיתונאית שנעשתה כאן. מעבר לדיווח העיתונאי, ראיתי גם את השליחות בעבודתם והאכפתיות שגילו בנושא זה."

 

כשהחיים הופכים ליצירה

מופע החיים של חן טהר שריגש את הנשים בכל רחבי הארץ – סיפורה של אישה אחת אמיצה שהפכה את חייה ליצירה.

חן העלתה על הבמה את סיפור חייה, סיפור  של אישה שכל חלומה הוא...להיות אימא, באמצעות מחול היא הציגה את המאבק האין סופי של טיפולי פוריות, תקווה, כאב, משברים והמתנה למתנה משמיים – להביא חיים לעולם .

חן טהר בת 37 ממושב אביגדור, המכהנת כרכזת תרבות ואחראית יד לבנים במועצה האזורית באר  טוביה, מגדלת באהבה 3 ילדים מנישואיו הקודמים של בעלה אילן.

חן היא דמות מוכרת ביישובי המועצה הן בזכות זה שבעבר היתה דוברת המועצה ובזכות פעילותה החברתית הענפה - היום תומכת ומלווה משפחות בשכול בבית יד לבנים.

המסע של חן התחיל לפני שמונה שנים כשנישאה לאילן וכמו כל בחורה כל רצונה היה להביא ילדים לעולם.אולם לאחר מספר רב של ניסיונות כושלים, החלה חן לצאת למסע טיפולי הפוריות .

במסגרת לימודי לתואר במכללת ספיר במסלול תרבות הפקה ויצירה מסלול מנהלים, נכנסו מנחות הכיתה ובקשו מאיתנו התלמידים לכתוב כל אחת מה החזון שלה . ומה היא הכי רוצה שיקרה.

כל רצונה היה במשפט אחד "רוצה להיות אמא".

ומשם הפכה חן את חזונה ליצירה דרך מופע מחול. יחד עם שלומי אלימלך, מנהל להקת תזוזה  והרקדניות בנות מהיישובים שונים במועצה ובנות מהעיר קרית מלאכי רקמו מופע.

הבנות שרוקדות אצל שלומי רקדו אצל חן בכיתות א עד ו' בבית הספר "מבואות" שבמועצה , והיום הן בוגרות יב' ,ויחד סגרו  מעגל.

היצירה בבסיסה הרעיוני אישית מאוד ונבנית לפי קטעים מיומנה של חן. ובו טיהורים של חוויות ותהליכים פיזיים ונפשיים.

את האירוע סיכמה חן בנאומה  על הבמה "היצירה שראיתם היום היא תולדה של תהליך ארוך , שכלל מחשבה רבה על איך אני רוצה להציג את מה שעובר עליי , המחשבה הראשונית  הייתה שבסיום המופע כשאני אעלה על הבמה, כבר אהיה בהריון ,עינכם רואות שזה לא קרה , אני אופטימית ויודעת שזה יקרה , אני מאמינה ובטוחה שבמאה ה-21 כל אישה יכלה להרות . ויודעת שזה יקרה גם לי. "

ילדי הדרום נרגעים על הגלים 

מרכז החוסן של המועצה האזורית חוף אשקלון פתח השנה קורס גלישת גלים עבור בני נוער ממושב נתיב העשרה הצמוד לרצועת עזה אשר מתמודדים עם מצבי לחץ, קונפליקטים חברתיים וסיטואציות ביטחוניות מורכבות.

במסגרת התכנית, אליו הצטרפו כ-27 בני נוער, מתרגלים הצעירים סיטואציות של מצבי לחץ, ניהול קונפליקטים חברתיים ויכולת מנהיגות, ערכים הנדרשים גם בהתמודדות עם סיטואציות ביטחוניות מורכבות.
כך למשל, באחת המשימות, נשלח צוות חניכים ללב ים עם גלשן סאפ באורך 6 מטרים ועליהם להגיע לחוף מבטחים בכוחות עצמם. זו משימה מאתגרת ומעצימה המשמשת ככלי לחיזוק משאבי ההתמודדות.

בני הנוער ביישובים הקרובים לרצועה נאלצים לחיות במציאות מתעתעת ונדרשים בכל פעם מחדש להתמודד עם אתגרים ומצבי לחץ שונים. התכנית מסייעת לבנות את החוסן האישי והקבוצתי שלהם", אומרת שירה רייניץ, מנהלת מרכז החוסן בחוף אשקלון.

מגדה פלמר מחפשת שותפים למשחק רמי קוב

מגדה-פלדמר, בת 94 ממושב מבקיעים מ.א חוף אשקלון, יש סיפור חיים קשה ומרגש כאחד

מגדה רוצה ליהנות משארית חייה בחברה שבה היא מעבירה את יומה במשחק שגורם לה להנאה  אך בשל העובדה שהיא חיפשה ולא מצאה החליטה לצאת ביוזמה קצת שונה ופירסמה  מודעת דרושים פשוטה בה היא מחפשת שותפים למשחק רמי קוב. במודעה רשמה "מעוניינת לשחק בביתי רמי קוב מחפשת שחקנים שיצטרפו

אחת מנכדותיה לקחה צעד קדימה ופרסמה את הבקשה ברשת, לפרסום היתה השפעה עצומה ותוך מספר שעות עשרות אנשים התקשרו כדי לקבוע איתה מפגש למשחק

מגדה היא אחת ממייסדות מושב מבקיעים  שהוקם על ידי עולים ניצולי שואה מרומניה ומהונגריה. מגדה קיבלה פרס מפעל חיים מטעם המועצה האזורית חוף אשקלון היא ממשיכה לחיות במושב  כסבתא לשלושה נכדים ולחמישה נינים

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה