"רציתי שאנשים לא יתביישו": נויה מזרחי תלמידת אמית באר טוביה מציגה תערוכת אמנות מרגשת בנושא אוטיזם
17.05.24 / 09:57
במסגרת תערוכה של בוגרי מגמת האמנות בבית הספר "אמית באר טוביה" הציגה אחת התלמידות מיצג בנושא אוטיזם, וסיפרה על הקשר שלה עם אחותה הנמצאת על הרצף. ״רציתי שאנשים עם בן משפחה עם אוטיזם לא יתביישו, כמו שאני התביישתי בהתחלה"
בשבוע האחרון הוצגה תערוכה מרשימה ומיוחדת בבית הספר התיכון אמית באר טוביה, התערוכה הוצגה במסגרת פרויקטי הגמר של תלמידי מגמת אומנות.
הנושאים היו אישיים מאוד מגוונים ומעניינים, בין השאר עסקה התערוכה בנושאים רגישים כמו דימוי גוף, בדידות, פסטיבל הנובה, חופש, חשיבת יתר, כמו גם נושאים גלובלים כמו איכות הסביבה.
התערוכה הביאה לידי ביטוי את המקצועיות הרבה, והיצירתיות של בוגרי המגמה, וניתן היה לראות כי למיצגים קדמו עבודות חקר יסודיות ומעמיקות אשר השפיעו על היצירה.
כאמור, המיצג שמשך תשומת לב רבה הוא המיצג על האוטיזם אותו הציגה תלמידת כיתה יב' נויה מזרחי, בהשראת יחסיה והקשרים שלה עם אחותה טל בת ה-23 הנמצאת על הרצף.
המיצג כולל פריטים רבים המספרים את הקשר בין טל לנויה הכוללים בין היתר תמונות ילדות, יצירות שנויה בחרה לצייר עם מסרים בנושא ומחברת ציורים של טל הממחישה את הפער התפקודי בין היכולות שלה לבין גילה הכרונולוגי. "זה נושא חשוב מאוד שהיה תמיד עמוק אצלי בפנים, אבל אף פעם לא באמת שיתפתי" סיפרה נויה השבוע. "לאחרונה החלטתי לצאת עם זה ולשנות את זה. בשנה האחרונה נפתחתי בנושא זה, אבל לא לגמרי. הרי אין פה שום דבר רע, אבל עד שזה הגיע להבנה שלי זה לקח קצת זמן".
מה החלק של התערוכה בתהליך?
"ששמעתי על פרויקט הגמר, אמרתי לעצמי אם כבר יש פרויקט אני אקפוץ למים הכי עמוקים שיש. מה כבר יכול לקרות? ואז התחלתי לעבוד על זה. בדקתי עם המשפחה על ההיסטוריה של טל, והצגתי את זה בתערוכה. ישנם המון אלמנטים מרגשים בתערוכה שמסביר מי זו טל ואיזה קשר משפחתי חזק ותומך יש ביננו".
מה המטרה של המיצג?
"להביא את המציאות כמו שהיא בכל בקשור לאוטיזם ולא ליפות אותה, מעבר לזה להעלות הנושא למודעות של בני המשפחה ולומר להם אל תתביישו בבן משפחה עם אוטיזם. הייתי שם וכעת אני רוצה שאנשים לא יהיו במקום שלי".
״המיצג מראה תהליך עמוק של עבודת חקר מרשימה והצגה יוצאת דופן של נושא אישי" ציינה המורה לאמנות אורנה שי שהרבני. "כל התלמידים, כמו נויה, בחרו נושא שבוער בהם ואותו חקרו והביעו באופן אמנותי. האמנות כאן משמשת לריפוי, והיא תמיד כלי לריפוי- ממליצה לכולם להשתמש בכלי הזה".
״אני גאה בכל תלמידי המגמה על יצירתיות אין סופית ויכולת להציג עבודות ברמה כה גבוהה דווקא בתקופה מורכבת זו״ סיכמה אורנה שי שהרבני את פרויקט הסיום.