מנציחים את זכרו של אפיק רוזנטל ז"ל במיזם הכנת תחפושות לעזרי ניידות של ילדים עם צרכים מיוחדים
18.02.26 / 13:54
בית הספר צפית שבמועצה האזורית יואב התמלא ביום שני באווירה של אור ונתינה, כשחניכי שכבת י', אירחו את מיזם "אפיק פורים", לזכרו של בוגר בית הספר, סמ"ר אפיק רוזנטל ז"ל מקיבוץ כפר מנחם, שנפל ב- 7.10 בקרב גבורה בגזרת נחל עוז.

מיזם ״אפיק פורים״ משלב בתוכו שלוש מטרות חשובות בהן: יצירת תחפושות לעזרי ניידות של ילדים עם צרכים מיוחדים, הנצחת סמ"ר אפיק רוזנטל ז״ל וכמובן שילוב המיזם כחלק ממערך החינוך של תלמידי תיכון "צפית" בו אפיק למד, כאשר התלמידים עם הצוות החינוכי אמונים על עיצוב התחפושות שם הנוער גם לומד על צרכים מיוחדים, הכלת השונה ונגישות.
זו השנה השנייה בה הצוות החינוכי וכ- 80 חניכות וחניכים נוטלים חלק בהתנדבות במיזם המרגש הזה. לפני כחודש וחצי נפגשו החניכים לראשונה עם 13 ילדים בעלי צרכים מיוחדים ומשפחותיהם, שמעו את החלומות שלהם לגבי פורים הקרוב, תכננו, יצרו לוחות השראה, ולאורך התקופה האחרונה בנו תחפושות לעזרי הניידות של אותם ילדים. התחפושות עצמן נבנו כל כולן על ידי החניכים והצוות המלווה והתוצרים הסופיים היו יפהפיים, יצירתיים ומשמחים מאוד.
באירוע המסירה שהתקיים ביום שני הגיעו כל הילדים ובני משפחותיהם וצפו בפעם הראשונה בתחפושות שהכינו להם החניכות והחניכים. ההתרגשות הייתה רבה מאוד, כאשר חניכי בית הספר זכו לראות כיצד הדבר עליו עמלו בלי הפסקה בתקופה האחרונה ממלא אושר ילד מיוחד.
המיזם מנוהל ע"י מור כתר וים רוזנטל כהן, אימהות לילדים מיוחדים בעצמן. מטעם בית הספר לקחו חלק בניהול הפרויקט ירדן תל אור וגדעון בן אריה לצד מיכה ויצמן, אמנון עמית ודן אלגרנטי שעבדו עם החניכים ללא הפסקה וסייעו להם ליצור את התחפושות עצמן.

לאירוע חברו גורמים רבים שתרמו מכל הלב את האוכל, התפאורה, המוסיקה ואף אמן הילדים "יובל המבולבל" הגיע לשמח את הילדים ובני משפחותיהם.
תודה גדולה לחניכים הנפלאים, לצוות בית הספר ולכל המתנדבים שעמלו והפיקו אירוע בו הילדים נהנו מחוויה בלתי רגילה שהפיצה את הלב הגדול של אפיק והוכיחה כי נתינה היא הלב הפועם של הקהילה שלנו.

בבוקר ה-7.10, מייד עם הישמע האזעקות הראשונות, הקפיץ עצמו אפיק מהבית לבסיס מגלן. יחד עם מפקדו הסמג"ד חן בוכריס וקצין האג"מ של היחידה יפתח יעבץ, יצאו יחד עם שני לוחמים נוספים עם חפ"ק הסמג"ד לנחל עוז. בקרב, אשר התנהל מול מחבלים רבים, ולאחר חיסולם של מחבלים ותוך גבורה עילאית, נהרגו אפיק, הסמג"ד בוכריס וקצין האג"מ יעבץ. גם תחת אש התופת והקרב, כאשר נפגעו בוכריס ויעבץ, לא היסס אפיק לרגע אחד ומיד זינק כדי לטפל בהם, אולם תוך כדי הטיפול בבוכריס נהרג אפיק. פעולותיהם המהירות וגבורתם, תוך הקרבת חייהם, יחד עם כוחות מגלן נוספים שהגיעו לאחר מכן, הצילו חיים רבים.
