תמר קרן ממושב ביצרון רק בת 17 וכבר הקימה מיזם הנצחה מרגש 'לחייהם' של חללי צה"ל

$(function(){setImageBanner('c212c793-039f-4ebd-a979-912718469ca9','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26435,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

הנערה ממועצה אזורית באר טוביה שהקימה פרויקט להיכרות פרסונלית עם חללי צה"ל מעבר למעמדם כ"חללים" - ביניהם בני אזור הדרום והשפלה במסגרת המיזם נערכו השבוע במושב ביצרון אירועי שיח ביתי מרגש לזכר הנופלים

תמר קרן, תיכוניסטית בת 17 ממושב ביצרון במועצה אזורית באר טוביה, ושגרירת ארגון 'LEAD - המסלול לפיתוח מנהיגות', הקימה במסגרת פועלה בארגון את פרויקט ההנצחה 'לחייהם' שהגיע לשיאו השבוע באירוע מרגש.

תמר קרן - צילום עצמי

מדובר במיזם לזכר 3 חללי צה"ל, שמטרתו היכרות עם עולמם הנרחב - מעבר לעצם היותם חללים, לתפקידם הצבאי ולאירוע נפילתם. שניים מתוך שלושת הנופלים הם מאזור הדרום והשפלה, כשסיפורו של כל אחד מהם נקשר אל תמר ממקום אישי מיוחד: אוהד שמש ז"ל מאשדוד - שבנערותו היה גם הוא כמוה שגריר ארגון LEAD; עדי רוזן ז"ל - בת מושב ביצרון (כמו תמר שממשיכה כיום את פועלה כמדריכה ב"התנועה החדשה" - "בני המושבים" דאז); והשלישי הוא בר פלח ז"ל מנתניה - שמלבד החיבור המשותף של שניהם לים ולילדים, החל את השירות ביחידת עוקץ אליה תמר שואפת להתקבל.

במסגרת הפעילות, מקיימת תמר שיעורי חינוך בתיכונים ברחבי הארץ המתמקדים בחייהם של חללי צה"ל מעבר לעובדה שנפלו - כמו ילדותם, פעילותם בתנועות נוער, תחביביהם, מיזמים שהקימו, הרוח ההתנדבותית שניחנו בה ושאר מוטיבים שהתעמעמו עקב מותם. כחלק מאירועי השבוע בסימן יום הזיכרון, תמר ערכה במושב ביצרון גם את 'מבעד לחלל' - אירוע פתוח מרגש לזכרם שכלל שיח ביתי בסגנון 'זיכרון בסלון' שהוקדש לחייהם, בו משפחותיהם וחבריהם סיפרו על החוויות המשותפות, רגעי הצחוק והבכי שחוו עם יקיריהם ועוד.

אירוע מבעד לחלל באדיבות תמר קרן

לדברי קרן: "הרעיון נולד לפני שנה, כשהגעתי כהרגלי ביום הזיכרון לבית העלמין של בן משפחתי שנפל במלחמת ששת הימים, ושאבי קרוי על שמו. במהלך הצפירה התחוורה בי לפתע ההבנה שאני מכירה אותו בעיקר כנופל, ולא כאדם בשר ודם שנשא עמו מכלול צרכים, כמיהות, מחשבות וחלומות משל עצמו. מלבד המיזם החינוכי בתיכונים, החלטתי לרגל יום הזיכרון להגדיל את קהלי היעד וכך להרחיב את השיח גם בקרב גילאים בוגרים יותר באמצעות ערב מיוחד על חייהם של הנופלים. במסגרת האירוע אירחתי את משפחתו וחבריו של בר, ובמקביל רחל רוזן - אמה של עדי, אירחה בביתה שבו עדי גדלה וסיפרה בהמון הומור את סיפור בתה כנערה. למפגשים הגיעו כ-70 משתתפים שזכו לערב משמעותי ומרגש ביותר.

את הפרויקט הקימה קרן כחלק מחברותה כשגרירת 'LEAD - המסלול לפיתוח מנהיגות', ארגון ללא כוונת רווח שהוקם במטרה לפתח את דור המנהיגים הבא. היא נבחרה כאחת מ-120 בנות ובני נוער שזוהו כבעלי פוטנציאל למנהיגות והובלה, מתוך אלפים שהגישו מועמדותם, כדי להשתתף בתכנית מעמיקה וייחודית לפיתוח היכולות האישיות וכך ולהפוך למנהיגים ומובילים. במסגרת מסלול ההכשרה בני הנוער יוזמים, מתכננים, ומוציאים לפועל בכוחות עצמם פרויקטים שונים לרווחת החברה והקהילה, כדוגמת המיזם של תמר, שנועדו להאיר פינות חשוכות בחברה הישראלית ולתת פיתרון לבעיות שלא זוכות למענה. מדובר בפרויקטים הדורשים מבני הנוער לבצע תהליכים של איתור בעיה, מיפוי צרכים, גיוס מתנדבים, גיוס משאבים ועוד. 

לדברי מנכ"ל ארגון LEAD, אליאב זכאי: "מודה שהדרך המיוחדת שבה בחרה תמר להנציח את שלושת הנופלים, מרגשת אותי באופן אישי. זכיתי להכיר וללוות את אוהד שמש ז"ל מאז הצטרף בגיל 16 לתכנית פיתוח המנהיגות שלנו. מדובר היה בנער שכל מהותו התמקדה בעשיה ובנתינה, כשבמהלך התכנית הקים לא פחות משלושה פרויקטים חברתיים: מועדונית לנוער במצוקה, תכנית הכנה לצה"ל לבני נוער מקהילת יוצאי אתיופיה וסניף של מיזם צאל"ה (צעירי אקי"ם למען הקהילה). כעת לאחר שנים, המיזם של תמר מאפשר לבני נוער להיחשף לדמותם הייחודית שלו כמו גם של עדי ובר כדי לשאוב מהם השראה, ואין מדהים ומרגש מזה".

רס"ל אוהד שמש מאשדוד, נפל בגיל 27 במהלך קרב קשה במבצע צוק איתן בשנת 2014 כחמישה חודשים לאחר חתונתו, כשתרומתו לאיסוף המודיעין בשטח תרמה להצלת חייהם של חיילים ואזרחים רבים. זאת לאחר שהתעקש להתגייס בצו 8, למרות שלא היה מחויב מתוקף עבודתו בשירות הביטחון הכללי - שם היה האדם הצעיר ביותר שזכה באות מצוינות ראש השב"כ. אוהד בוגר תיכון מקיף ד' בעירו, הקים כבר בגיל 17 במסגרת פעילותו בארגון 'LEAD' מועדונית לנזקקים באשדוד, ואף זכה בשל כך לאות רמון למצוינות ומנהיגות. במקביל, מאז גיל 12 התנדב במגוון יוזמות למען מעוטי יכולת ואוכלוסיות מוחלשות, הקים בהאיטי בית יתומות לילדות נפגעות רעש אדמה, ובנוסף היה בצעירותו כדורסלן מצטיין במכבי אשדוד.

סגן עדי רוזן ממושב ביצרון, קצינת ת"ש, נרצחה בגיל 20 בפיגוע בבית ליד ב-1995 - לאחר שנקלעה למקום באופן מקרי, בזמן שניסתה לשכנע חייל לחזור איתה לבסיס ולא לערוק. עדי בוגרת תיכון 'באר טוביה', היתה ילדה מחוננת שניחנה בכושר מנהיגות, נחשבה לעילוי וחלמה להיות רופאה. כמו כן היא הפגינה כישרון כתיבה, כשלאחר מותה רמי קלינשטיין הלחין וביצע את השיר "באתי לומר" שכתבה עוד בגיל 10.

רס"ן בר פלח מנתניה, סגן מפקד סיירת חטיבת הנח"ל, נפל בספטמבר האחרון בגיל 30 בהיתקלות באזור ג'נין - בעוד הוא משיב אש על המחבלים. בר בוגר תיכון 'ש"י עגנון' בעירו, הקים במקביל לשירותו הצבאי פרויקטים התנדבותיים, ביניהם ייסוד מיזם תרופות לקשישים ותמיכה בשורדי שואה. כמו כן היה חלק מסצנת הגולשים בנתניה, כשבין חבריו הרבים משם נמנו הקומיקאי אלי פיניש והזמר איזי.

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה