"בית דקל" – בית חם לחיילים בודדים ולוחמים בלב מושב פטיש
14.07.25 / 21:33
בית דקל הינו פרויקט שהוקם לזכרו של סגן דקל סויסה הי"ד, שנהרג בגבורה בקרב במוצב פגה ב-7 באוקטובר, הבית נפתח במושב פטיש .
השבוע נחנך אחד מהפרויקטים המרגשים והמשמעותיים ביותר שנולדו מתוך כאב והפכו לאור: "בית דקל" – מקום התרעננות ומפלט לחיילים בודדים וללוחמים הזקוקים להפוגה קצרה מעומס הלחימה, הוקם בלב מושב פטיש שבדרום, לא הרחק מגבול רצועת עזה.

המקום נבנה לזכרו של סגן דקל סויסה ז"ל, אשר נהרג בקרב ההירואי במוצב פגה ביום הראשון של מתקפת הטרור הרצחנית, ב-7 באוקטובר. מאז, משפחתו וחבריו ביקשו להנציח את אישיותו האוהבת, הנותנת, ובעיקר – את היותו "מארח בנשמה".
היוזמה להקמת הבית יצאה לדרך יחד עם רס"ל (מיל') מושיקו מוסקוביץ', לוחם באוגדת עזה ויו"ר עמותת "נחמה והצלה לישראל". מוסקוביץ', ששירת כ-500 ימי מילואים במהלך המלחמה, נחשף לדמותו המיוחדת של דקל ונרתם מיד לקידום המיזם:

"הוא היה גיבור ישראל עם חיוך שובה לב, שהקריב את חייו למעננו", אמר מוסקוביץ'. "הבית הזה, שנבנה באהבה ובמסירות עבור חיילינו היקרים, הוא הגשמה של חלום שהתחיל בכאב עמוק והפך לכוח עצום של נתינה. זה מקום שבו לוחמים יוכלו לנשום, להירגע, לקבל חיבוק חם – בדיוק כפי שדקל היה רוצה".
חדרים, בריכה, ג'קוזי – והכי חשוב: לב רחב
"בית דקל" כולל מספר חדרי שינה מאובזרים ושלל פינוקים עבור המתארחים – בריכה, ג'קוזי, שולחן סנוקר, מכונות משחק, מנגל, מקרר עם פחיות שתייה קרה כמו במסעדות, ומטבח מאובזר בו מוגש אוכל חם. הכל במטרה להעניק לחיילים כמה שעות של שקט, רוגע ותחושת בית.
המיקום – מושב פטיש, כעשרים קילומטרים מגבול עזה – נבחר בקפידה. "החיילים שלנו כבר שנה ותשעה חודשים בעומק הלחימה," מסביר מ', איש ביטחון המעורב בפרויקט. "לפעמים יש להם רק שעתיים או שלוש לנוח, ואין זמן לנסוע הביתה. בית דקל נותן להם מקום קרוב – אבל רחוק מהמלחמה."
המקום שנבנה מתוך כאב – ומעניק תקווה
בימים שבהם הלוחמים ממשיכים לשאת בעול הביטחוני בדרום, "בית דקל" הופך לא רק למקום פיזי, אלא לסמל של המשכיות, של אהבת הארץ ושל רוח נתינה – בדיוק כפי שדקל היה.
