הפעוטה שטבעה בבריכה באשקלון שוחררה לקבורה במושב ברכיה
06.08.26 / 22:35
לאחר שנקבע מותה של הפעוטה כבת השנה וחצי בבית החולים ברזילי, פעלו אנשי המחלקה המשפטית של זק"א לשחרור גופתה לקבורה ללא העברתה למכון לרפואה משפטית. הלווייתה תתקיים הלילה במושב ברכיה.
טרגדיה קשה התרחשה אחר הצהריים (חמישי) באשקלון, כאשר פעוטה כבת שנה וחצי טבעה בבריכה בבית פרטי. צוותי מד"א ואיחוד הצלה שהוזעקו למקום החלו בפעולות החייאה מתקדמות ופינו אותה תוך כדי מאמצי החייאה למרכז הרפואי ברזילי, אולם למרבה הצער הרופאים נאלצו לקבוע את מותה.
חובש מד"א שהגיע לזירה סיפר: "כשהגענו לבית הפרטי הביאו אלינו תינוקת כבת שנה וחצי כשהיא מחוסרת הכרה, ללא דופק וללא נשימה. התחלנו לבצע פעולות החייאה מתקדמות שכללו עיסויים, הנשמות ומתן תרופות, ותוך המשך פעולות ההחייאה פינינו אותה לבית החולים כשמצבה מוגדר אנוש ואנחנו נלחמים על חייה".
במקביל לטיפול הרפואי, אנשי המחלקה המשפטית של זק"א ליוו את בני המשפחה ופעלו מול כלל הגורמים הרלוונטיים כדי לאפשר את שחרור גופת הפעוטה לקבורה במהירות ובכבוד.
בזכות פעילותם של הרב מאיר בוסקילה, מפקד זק"א אשקלון, יו"ר ועד מושב ברכיה ומתנדב זק"א הרב ישראל דרעי, יחד עם צוות המחלקה המשפטית של זק"א, שוחררה גופת הפעוטה לקבורה ללא צורך בהעברתה למכון לרפואה משפטית.
מיכאל גוטווין, מנהל המחלקה המשפטית של זק"א, אמר: "מיד עם קבלת הדיווח פעלו אנשי המחלקה המשפטית של זק"א מול כלל הגורמים הרלוונטיים, תוך ליווי צמוד של בני המשפחה לאורך כל ההליך. לאחר השלמת כלל הבדיקות וההליכים הנדרשים, התאפשר שחרורה של הפעוטה לקבורה ללא העברה למכון לרפואה משפטית. נמשיך לעמוד לצד המשפחה ולסייע ככל שיידרש גם בשעות הקשות הללו."
הלווייתה של הפעוטה צפויה להתקיים הלילה בשעה 23:00.
