חקלאי עוטף עזה זכו להפתעה מיוחדת

$(function(){setImageBanner('3e63e74a-9df3-4607-9d61-9e8a3ca6dbbc','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

חקלאי עוטף עזה זכו לפני מספר שבועות להפתעה מיוחדת. נציגי מפעל "פיברו" מהמועצה התעשייתית נאות חובב, המייצר תרופות שונות פנו לחקלאי העוטף וביקשו לקלוט כ-200 טון אמוניום כלוריד, תוצר הלוואי מתהליכי הייצור של החברה, המשמש בדרך כלל את החקלאים כחומר דישון לגידולי הירקות השונים.

צילום באדיבות אייל כהן

לאחר בדיקות מעבדה שונות בתהליך משותף עם מדריכי משרד החקלאות, תוצרי הלוואי של פיברו פוזרו בשדות עוטף עזה. באופן זה שני הצדדים חסכו הוצאות רבות ושמרו על הסביבה. חברת פיברו נמנעה מטיפול והטמנה של החומר וחסכה בכך גם עלויות רבות, כשהחקלאים קיבלו בתמורה וללא עלות חומר דישון בעל תכונות מצוינות להזנת גידוליהם.

 

אייל כהן, בעל המשק ששמח לקבל את הדשנים ממפעל פיברו בנאות חובב, מעיד כי אחרי כמה שבועות כבר רואים את האפקט. "ממש אפשר לראות את ההבדל בין חלקה שפיזרנו בה את הדשן ובחלק שלא. בנוסף לעובדה שיש כאן למעשה סימביוזה בין תעשיות שונות וכלכלה מעגלית שחוסכת כסף וחוסכת פגיעה בסביבה, זה מדהים לראות חומר שעד לפני רגע הוגדר כזבל שצריך להטמין, הופך שדה ריק למלא בגידולים בצבע ירוק. אנחנו באים ממשפחה גדולה של חקלאים עם כמה משקים ואין ספק שהפרויקט – סימביוזה תעשייתית של משרד הכלכלה עשה כאן עבודה מצוינת בחיבור בינינו לבין מפעל פיברו. כמובן שאני מברך מאוד על שיתוף הפעולה הזה. חומר שהוא נטל גדול שחייב להיות מוטמן, מקבל ייעוד חדש ומעניק חיים חדשים למאות טונות של ירקות עבור בני האדם. בעייני לפחות זו תרומה אדירה גם לאנשים וגם לטבע".

 

מועצת נאות חובב מובילה ומעודדת יצירת שיתופי פעולה המביאים לכלכלה מעגלית. שיתוף הפעולה הזה התקיים תוך ליווי גורמים מצד התכנית סימביוזה תעשייתית – של משרד הכלכלה, תכנית הבונה שיתופי פעולה בין מפעלים, עסקים, ארגונים ויזמים - כאשר פסולת שעסק אחד מתקשה לפנות הופכת לחומר גלם זול ורווחי עבור עסק אחר. שימוש חוזר זה עוזר להסיט פסולת מאתרי הטמנה, חוסך עלויות ואנרגיה, ומסייע לייצר מקומות עבודה והזדמנויות חדשות.

 

ארז בדש, ראש מועצת נאות חובב: "חייבים לעודד חשיבה מחוץ לקופסה כמו זו של אנשי מפעל פיברו. מדובר בסימביוזה בצורתה היעילה ביותר. אין ספק שהגדלת היקפי הכלכלה המעגלית בתוך ומחוץ למועצה היא אחת המטרות החשובות ביותר העומדות בפני נאות חובב בשנים הקרובות. ניהול פארק אקו -תעשייתי מצליח לצד שמירה והגנה על הטבע - ערך עליון".

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה