יו"ר השלטון האזורי "פיגוע הטרור מוכיח חייבים לתגבר מיידית את הביטחון ביישובי קו התפר"
07.06.26 / 13:22
שי חג’ג’, יו”ר מרכז השלטון האזורי: ״לא ייתכן שנאלצנו לפנות לבג״ץ כדי שהמדינה תעביר את התקציבים- שהממשלה עצמה כבר אישרה- הנדרשים למרכיבי הביטחון ביישובי קו התפר״ • ״יש לתגבר במיידי את מרכיבי הביטחון.״
“פיגוע הטרור הקשה היום הוא תזכורת כואבת לכך שאיומי הביטחון על יישובי קו התפר אינם תרחיש תיאורטי, אלא מציאות יומיומית שעמה מתמודדים התושבים והמועצות האזוריות.
המציאות הביטחונית בקו התפר מחייבת מענה מיידי ולא הבטחות לעתיד.
לצערנו, האירועים בשטח ממחישים פעם נוספת את המחיר הכבד שעלול להיות לעיכובים במרכיבי הביטחון ואת הדחיפות שבמתן מענה מיידי.
הגנה על תושבי קו התפר היא אחריות לאומית. המדינה חייבת להבטיח כי ליישובים יהיו כל האמצעים הנדרשים להגנה על חיי התושבים: גדרות, אמצעי התרעה, כיתות כוננות, רכבי ביטחון ותשתיות מתאימות.
אני מחזק את כוחות הביטחון, שולח תנחומים למשפחת הנרצח ואיחולי החלמה לפצועים, וקורא לממשלה לפעול ללא דיחוי להשלמת התיקצוב הנדרש ולחיזוק מיידי של מערך הביטחון ביישובי קו התפר.״
