רעש חריג ממסיבת טבע במרחבים עורר סערה בקרב תושבי אופקים
21.12.25 / 13:59
תושבי אופקים דיווחו בסוף השבוע האחרון על לילה ללא שינה, בהלה ופגיעה בילדים, חולים ופוסט טראומתיים - במשטרה מבהירים: האירוע אושר כדין ופועל תחת פיקוח

אירוע חריג שהתקיים בסוף השבוע האחרון עורר סערה גדולה בקרב תושבי אופקים, לאחר שמסיבת טבע שאושרה והתקיימה בשטח מועצה אזורית מרחבים גרמה לרעש חריג שנשמע היטב גם בשכונות המגורים בעיר.
על פי עדויות רבות ברשתות החברתיות, החל משעה 03:00 לפנות בוקר העיר כולה התקשתה לישון, כשעוצמות המוזיקה תוארו כחריגות ובלתי סבירות.
תושבים רבים תיארו לילה של חרדה, כעס וחוסר אונים. בין היתר הוזכרו קשישים, חולים, תינוקות, ילדים קטנים ואנשים שנדרשו לקום לעבודה בשעות הבוקר המוקדמות. חלק מהפוסטים ביטאו גם חשש עמוק בקרב תושבים המתמודדים עם פוסט טראומה, שהרעש עורר אצלם פחדים וזיכרונות קשים. אחרים ציינו כי גם סגירת חלונות, תריסים ושימוש באטמי אוזניים לא סייעו, וכי הרעש נמשך שעות ארוכות עד הבוקר.
חלק מהתושבים סיפרו כי פנו למוקדי העירייה ולמשטרה, אך נענו כי מדובר באירוע מאושר. הזעם הופנה גם כלפי עיריית אופקים וגם כלפי משטרת ישראל, כאשר תושבים תהו כיצד ניתן לאשר אירוע בעוצמות כאלה, בסמיכות כה גדולה לאזורי מגורים. אחרים קראו לתושבים להמשיך ולהתלונן כדי לייצר תיעוד מסודר של היקף הפניות.
מנגד, היו גם מי שהגנו על קיום האירוע בשם חופש הבילוי והפנאי, אך רבים מהמתנגדים טענו כי ניתן לקיים מסיבות גם בלי לפגוע באיכות החיים של עיר שלמה.
תגובת משטרת ישראל: "בהמשך לפניות שהתקבלו בנוגע לרעש הנגרם מאירוע המתקיים בשטח המועצה האזורית מרחבים, נבהיר כי מדובר באירוע שאושר כדין ועומד בכל תנאי הרישוי שנקבעו מראש".
:האירוע אושר על ידי המועצה האזורית מרחבים, שהיא הגורם המוסמך למתן היתר לקיומו, לרבות קביעת תנאי הרישוי וההתייחסות למפגעי רעש. בהתאם לאישור זה, ניתן גם היתר משטרתי לקיום האירוע, והוא מתקיים בפיקוח".
"כוחות משטרה נמצאים באזור ופועלים לוודא עמידה בתנאים שנקבעו, בעיקר בהיבטי בטיחות, סדר ציבורי ומניעת חריגות. ככל שיתגלו הפרות של תנאי הרישוי - יינקטו צעדים בהתאם לחוק ובשיתוף הגורמים המוסמכים".
"משטרת ישראל קשובה לפניות הציבור ותמשיך לפעול בהתאם לסמכויותיה, תוך איזון בין קיום אירועים מורשים לבין שמירה על שלום הציבור ואיכות חיי התושבים''.
