סמל אהד יערי נהרג בדרום לבנון; מצ"ח פתחה בחקירה

$(function(){setImageBanner('df93092c-db96-4166-b889-5b56df351b37','/dyncontent/2026/4/23/42cf0336-417d-4bd9-a800-2bf7b29f551c.jpg',21043,'יואב אייטם כתבה ',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

סמל אהד יערי, יליד העיר רחובות ולוחם בחטיבת גבעתי, נהרג אתמול בדרום לבנון כתוצאה מפליטת כדור. יערי שירת בחפ"ק מח"ט בגדוד שקד של החטיבה. בעקבות האירוע נפתחה חקירת מצ"ח לבירור נסיבות המקרה.

סמל אהד יערי נהרג בדרום לבנון

על פי תחקיר ראשוני שנערך בצה"ל, מותו של יערי התרחש במהלך אירוע שהוגדר כמשחק בנשק. בצה"ל בוחנים את פרטי המקרה במסגרת החקירה המתנהלת.

ביישוב יד בנימין, שם מתגוררת משפחתו המורחבת, הביעו צער עמוק על נפילתו. בהודעה שפורסמה נכתב: "משתתפים בצערה העמוק של משפחת שרמן מיד בנימין ומחבקים את יעקב ותרצה, עם היוודע הבשורה הקשה על נפילתו בלבנון של נכדם, אוהד יערי ז"ל, לוחם בחטיבת גבעתי. תנחומינו הכנים לאיתמר וצופי שרמן, לגדעון ורונית שרמן ולכל בני המשפחה".

מותו של יערי היכה בתדהמה את בני משפחתו, חבריו ומכריו ברחובות וביד בנימין. בצה"ל צפויים להשלים את בדיקת נסיבות האירוע בימים הקרובים, כאשר ממצאי חקירת מצ"ח יועברו לגורמים המוסמכים לבחינה ולקבלת החלטות בהמשך.

בני משפחתו וחבריו ספדו לו ותיארו אותו כלוחם מסור ואהוב, ששירת את מדינתו מתוך תחושת שליחות ומחויבות. נסיבות מותו ממשיכות להיחקר, בעוד הקהילה המקומית מתאבלת על אובדנו.

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה