תגבור אכיפה בשטחים החקלאיים בחבל לכיש- גנבים נתפסו על חם במספר מושבים

$(function(){setImageBanner('0600445d-c7a4-4ec9-8e5a-47ed863bb0a8','/dyncontent/2026/4/23/42cf0336-417d-4bd9-a800-2bf7b29f551c.jpg',21043,'יואב אייטם כתבה ',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

במהלך סוף השבוע האחרון תוגברו סיורי השיטור של מועצה אזורית חבל לכיש בשטחים החקלאיים ברחבי האזור, בדגש על מוקדים המוכרים כיעד להגעת גנבים. הפעילות המוגברת הובילה לאיתור ולתפיסת חשודים במספר אירועים שונים של גניבות תוצרת חקלאית וכניסה בלתי מורשית לשטחים חקלאיים.

במושב תלמים נתפסו על חם גנבים בארבעה אירועים שונים, לאחר שניסו לגנוב נקטרינות ולימונים מהמטעים המקומיים. החשודים עוכבו על ידי כוחות השיטור וננקטו נגדם הליכי אכיפה בהתאם לחוק.

דוברות משטרה

במושב שדה משה נרשמו שלושה אירועים שונים בליל שישי. באחד המקרים נתפס חשוד עם כמות גדולה של אפרסקים ונעצר לחקירה. בשני מקרים נוספים אותרו חשודים שניסו לגנוב תוצרת חקלאית, וטופלו על ידי כוחות האכיפה.

דוברות משטרה

במושב לכיש דווח בשני אירועים נפרדים על ידי שומר השדות של המושב על חשודים שהגיעו לשטחי הכרמים. על פי הדיווח, החשודים נמלטו מהמקום לאחר שהבחינו בהגעת השומר ולא הצליחו לבצע את הגניבה.

דוברות משטרה

בבשיטור הקהילתי מדגישים כי החוק מאפשר להטיל קנסות משמעותיים על כניסה לשטח חקלאי ללא אישור, גם כאשר לא בוצעה גניבה בפועל.

דוברות משטרה

דוברות משטרה

עוד מציינים כי גורמי האכיפה יודעים להבחין בין מטיילים או ספורטאים המשתמשים בדרכים המותרות לבין מי שמגיעים במטרה לבצע עבירות רכוש או לאסוף מידע לקראת גניבה.

דוברות משטרה

:

4 קנסות במושב תלמים – 2,500 ש"ח כל אחד.

2 קנסות במושב שדה משה – 2,500 ש"ח כל אחד, וחשוד נוסף נעצר לחקירה.

2 קנסות במושב לכיש – 2,500 ש"ח כל אחד בגין כניסה לשטח חקלאי ללא אישור.

סה"כ הוטלו קנסות בסך 20,000 ש"ח במהלך סוף השבוע.

דוברות משטרה

 
 
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה