"תפילה לחזרתו": רשות הטבע והגנים מקדישים את כנס המדע השנתי לעובד החטוף אוהד יהלומי

$(function(){setImageBanner('2fb4285b-015f-42cb-ac0c-56f536f7dc90','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

היום, חמישי, (ה-14 במרץ 2024) קיימה רשות הטבע והגנים את כנס המדע השנתי שלה, בסימן "כך אנו שומרים על הטבע – בצל המלחמה ומשמעויותיה" המתקיים מדי שנה, בראשות מנכ״לית רשות הטבע והגנים רעיה שורקי ובהובלת המדען הראשי של רשות הטבע והגנים ד"ר יהושע שקדי.

הרשות בחרה להקדיש את תחילת הכנס ואת סיומו לפועלו של אוהד יהלומי, עובד הרשות במשך 17.5 שנים, שכיהן במספר תפקידי מפתח בשמירת טבע לאורך השנים, עד תפקידו הנוכחי כמנהל מרחב בסיירת הירוקה. אוהד נמצא בימים אלה בשבי ארגון הטרור חמאס בעזה, מאז שנחטף מביתו בשבת השחורה, ה-7 באוקטובר 2023.

יהלומי, בן 49 מקיבוץ ניר עוז, נחטף לעזה ב-7 באוקטובר. גם בנו איתן, בן 12, נחטף, ושוחרר בעסקת השבויים בנובמבר אחרי 52 ימים בשבי. השניים הוחזקו בשבי בנפרד.

אוהד יהלומי

"התחושות שלי קשות ומעורבות בפתיחת כנס שכזה, ללא הנוכחות של אוהד שהינו שותף לקידום נושאי שמירת טבע וחינוך רבים כפי שהוצגו היום בכנס שמירת הטבע של רשות הטבע והגנים לרגל 60 שנות קיומה. אנחנו חיים בתקופה מורכבת וקשה ונאחזים יום יום בתקווה, כמהים ומחכים לשובו בשלום אל ביתו, משפחתו, וכמובן אלינו יחד עם 133 החטופים הנוספים שנמצאים כבר 160 ימים בשבי", ציינה רעיה שורקי, מנכ"לית רשות הטבע והגנים.

שי אייזקס רשות הטבע והגנים

אוהד היה אמור להציג בכנס זה את פועלו לכתיבת מגדיר העקרבים וכן לנושאי חינוך בחברה הבדואית, ומאחר ולצערנו הוא עדיין לא שב אלינו, לקחנו מספר אמירות שלו, המתייחסות למגדיר העקרבים ובחרנו להציג אותם בכנס חשוב זה באמצעות סרט AI עם קולו ותמונתו של אוהד, שנוצר במיוחד עבור הכנס. אנחנו מקווים ומצפים שבקרוב נזכה לשמוע את הדברים הללו מפיו, כשהוא בריא, שלם, ובבית. לאוהד יש משימות רבות בשמירה על הטבע ואנחנו מצפים לחזרתו.

יהושוע שקדי מדען ראשי ברשות הטבע והגנים: ״אוהד הוא איש שטח מצוין, מנהל מוכשר ומחנך. בכנס אנחנו מדגישים את החיבור בין היכרותו הבלתי אמצעית את הטבע ויכולותיו כמחנך, שהביאו לשינוי בשמירת הטבע בישראל. אני מצפה לשובו״.

אסתי יהלומי, אמו של אוהד: ״אני מודה לכולכם, ואני שמחה שאוהד עושה עבודה נהדרת בארגון שהוא מלח הארץ. אוהד שלי נחטף ב-7 באוקטובר, ומאז החיים שלנו לא חיים. אני נושמת וקמה כל בוקר אבל אני לא חיה את אותם חיים. מתפללת כל יום שאוהד יחזור, ושרה לו בכל בוקר.

אני יודעת שאפשר ליפול לבור או להיצמד לאור ואני משתדלת לבחור באור. הטיפה הזו שאתם עוטפים אותנו עוזרת לנו להמשיך״.

 אסתר יהלומי אימו של אוהד -צילום שי אייזקס רשות הטבע והגנים

מתוך דבריו של אוהד יהלומי על מדריך העקרבים הישראלי:

"כמה מיני עקרבים יש בישראל?

בישראל מוכרים כיום 21 מיני עקרבים משלול משפחות שונות, והם נפוצים בכל בתי הגידול היבשתיים, מהחרמון ועד אילת.

למה חשוב לשמור עליהם, ובמה הם מועילים לאדם?

לעקרבים יש תרומה חשובה בשירותי המערכות לרווחת האדם, בעיקר בפיתוח תרופות שמופקות מהרעלנים שמצויים בשלפוחית הארס שלהם. התרופות הללו משמשות לטיפול בסוגים שונים של סרטן, מייצרים מהם משככי כאבים, טיפול בדלקות פרקים, סכרת ועוד.. ואפילו ליצירת קוטלי חרקים ידידותיים לסביבה.

חשיבות העקרבים לשמירה על המערכת האקולוגית –

העקרבים נמצאים בחוליה מאוד קריטית במארג המזון וחשיבותם גדולה הן כטורף והן כנטרף - בעיקר במערכת המדברית. אנחנו מתרגשים לראות זאב, צבי וצבוע ובדרך כלל לא מתייחסים לחיות קטנות מלטאה, אבל המערכת לא תוכל להתקיים ללא היצורים הקטנים הללו.

מה אומר גודל הצבתות של העקרב?

בישראל ובמדבר בפרט, ישנם עקרבים שונים עם גדלים שונים של צבתות. על פי הסברה הרווחת, ככל שהעקרב יותר גדול כך הוא פחות ארסי כיוון שגודל הצבתות מסייע לו להשיג טרף. בנוסף, על אף שיש להם יותר מזוג עיניים אחד, היתרון הגדול ביותר שלהם הוא שהם מאוד רגישים לתנועות, ובאמצעות שיערות חישה הם מסוגלים להרגיש את הקרקע.

יתרון נוסף שיש לצבתות העקרב הוא בזמן "ריקוד העקרבים" המפורסם, במהלכו העקרב הזכר משאיר על הקרקע נרתיק זרע שאותו צריכה הנקבה להפרות. בשל החשש שתפרש את החיזור וההכוונה שלו לנרתיק הזרע כתקיפה ותעקוץ אותו, תופס הזכר את צבתות הנקבה ובו בזמן מכוון אותה אל שק הזרע. כך נראים השניים כאילו הם רוקדים ריקוד זוגי, שמזכיר ריקוד של בני זוג אנושיים.

איומים –

האיומים העיקריים על העקרבים הם הרס בתי גידול, הרעלות ואיסופים בידי חובבי עקרבים לצרכי מסחר בלתי חוקי. כיום העקרבים אינם מוגדרים "ערך טבע מוגן" אן כי הם מוגנים בתחומי שמורות הטבע והגנים הלאומיים".

 

 

 

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה