השדה החקלאי של אלירז לא צומח

$(function(){setImageBanner('8ac9fa3a-2cf0-48eb-ac61-92d31780aa81','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26591,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

קשיים ברשת "החקלאי" של אלירז שדה ושותפיו - זכייני אשדוד ואשקלון סגרו או מכרו את הסניפים, ואילו הזכיין ברמת־גן התנתק מהרשת ופועל תחת מותג משלו - "האיכר".

רשת "החקלאי" של מגיש הטלוויזיה וזוכה "האח הגדול", אלירז שדה בשותפות עם הפרסומאי אלון יעקבי ואשתו שירי, לא מתרוממת, להפך- לפני כשנה הם הקימו  רשת פירות וירקות במודל של זכיינות תחת החזון החברתי - "ישירות מהחקלאי ללא פערי התיווך השערורייתיים. הצרכן לא פראייר". והכוונה הייתה לפתוח עשרות סניפים במודל זכיינות - בעיצוב ייחודי של המעצב מושיק גלאמין - ולמכור ירקות ופירות מוזלים לצרכן.

בפועל פתחה הרשת בשנה החולפת חמישה סניפים, אך כיום פועלים שני סניפים בלבד תחת מותג "החקלאי" בתל־אביב וברחובות. זכייני אשקלון ואשדוד סגרו או מכרו את הסניפים, ואילו הזכיין ברמת־גן התנתק מהרשת ופועל תחת מותג משלו - "האיכר".

 אלירז ושותפיו תןבעים את הזכיינים ודורשים פיצוי של 150 אלף שקל מכל אחד ודרישה כי יחדלו לפעול בתחום. בנוסף, הם ביקשו צווי מניעה להמשך הפעלת הסניפים במתכונת החדשה, בטענה שהפרו את הסכם הזכיינות וניצלו לרעה את הידע שצברו מהרשת. הזכיינים הנתבעים טוענים בתגובה - כי הרשת לא הצליחה לעמוד בחזון לצמצם את פערי התיווך ולרכוש ישירות מהחקלאי. הרעיון הייחודי, לא צלח, ובפועל נרכשה סחורה גם מידי חברות סיטונאיות לירקות ופירות, במחיר דומה לשוק. למה הדבר משול? לרשת גלידריות שמציגה לזכיינים גלידה ייחודית אך בפועל רוכשת אותה משטראוס, שמוכרת אותה בזול יותר לכל דיכפין", נכתב בתגובה.

דמי הזיכיון ששילמו הזכיינים היו 89 אלף שקל בתוספת 5% מהמחזור ו־6,000 שקל דמי ניהול. תגובת אלירז שדה : " עמדנו בתנאי החוזה, סיפקנו ירקות במחיר תחרותי, והסניפים - למעט אשקלון שנסגר - היו רווחיים, בעיקר הסניף ברמת־גן. נפגעתי מהם אישית, נתנו להם הכל, הלכתי לקראת מי שהיה בקשיים ועזרתי לו וקיבלתי סכין בגב. הם הפרו חוזה בצורה בוטה כדי להרוויח יותר". 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה