"זרעי קיץ"- תערוכת אמנות חדשה: דיאלוג עם הדרום ויישובי העוטף אחרי ה-7.10
26.07.26 / 10:33
24 אמנים ויוצרים תושבי הדרום מביאים בתערוכת אמנות חדשה את קולם עם האזור בו הם פועלים, ומתכתבים עם היום ההוא ששינה את חייהם. התערוכה, שמתקיימת בקיבוץ יד מרדכי בתמיכת הרשות לפיתוח הנגב, פתוחה לציבור הרחב ללא תשלום עד ה-16.8.
מאז ה-7.10 חייהם של תושבי הדרום ויישובי עוטף עזה השתנו במרחבים שונים של חייהם. תערוכה חדשה שנפתחה בקיבוץ יד מרדכי בתמיכת הרשות לפיתוח הנגב מביאה את קולם של האמנים תושבי האזור בדיאלוג עם הדרום ועוטף עזה בימים שאחרי 7.10.

התערוכה מסכמת את המחזור הראשון של תכנית “שמש” (בהובלת לימור ליבנה)– תכנית להכשרת אמנים ויוצרים מהעוטף והדרום, וכוללת מגוון רחב של יצירות אמנות כשחלקן מתכתבות באופן ישיר עם אותו היום שאחריו שום דבר כבר לא נראה אותו דבר.

כך לדוגמא בסדרה ״בתים שקטים״ מייצרת האמנית גפן ברקל שפירא בעבודת צורפות עדינה בתים זעירים ממתכות שונות, כמעין תכשיטים שמציגים את הדואליות בין בית שהוא תכשיט יקר ערך לבין בית סדוק ורעוע ואת המורכבות שבמושג ״בית״, עבור תושבי העוטף.

יצירה נוספת היא של האמנית אביגל גורני שמתחברת לפינוי מביתה בעקבות אסון ה־7.10, ועושה שימוש במלאכת הרקמה כאמצעי מרגיע. עם הזמן, פעולה מדיטטיבית זו להרגעת הנפש השתכללה לכדי מעשה אמנותי מובהק.
התערוכה באוצרותם של יובל סער ושוע בן ארי מתקיימת ב “הנגריה“ בקיבוץ יד מרדכי – מבנה בן 75 שנה שבעבר שימש כנגרייה וכיום הופך בהדרגה למרכז תרבות, יצירה וריפוי ומציע מגוון תוכניות להכשרת אמנים ויוצרים, מרכז מוזיקה אזורי יוזמות בתחומי תרפיה באומנות תיאטרון, מחול ויצירה. בעיצוב התערוכה שנעשה על ידי אריאל ערמוני, נעשה שילוב בין ריהוט הנגרייה הישן לבין עבודות האמנות באופן שמייצר חיבור בין חדש לעבר ותואם את תימת התערוכה העוסקת באינטגרציה ושילוב כמהות חיונית, במיוחד בימים אלו.

מנכ"לית הרשות לפיתוח הנגב עו"ד אשרת עינב: "בראייתנו, חלק מרכזי בשיקום וצמיחה של הנגב ועוטף עזה ובחיזוק הקהילות במרחב הוא בפיתוח וקידום התרבות באזור, בדגש על האמנים והיוצרים המקומיים. התערוכה הזו מביאה לדרום את הקול שהוא חווה באופן ייחודי כשכל אחד ואחת יוכלו למצוא ביצירות האלו את מקומם. אנו שמחים לקחת חלק בקידום המיזם ואנו מקווים שמכל הארץ יגיעו ויתרשמו מהתוצרים המופלאים הללו".

התערוכה מתקיימת ב"הנגריה" בקיבוץ יד מרדכי ותינעל ב16.8.26
שעות הפעילות : א-ה 10:00 20:00- > שישי 10:00-15:00 > שבת 10:00-20:00
