פרויקט הקליטה הגדול ביותר בתנועה בצפון הנגב : מעל 50 בתים נמסרו

$(function(){setImageBanner('275a73f3-5c67-444a-8eef-f477cfe584e5','/dyncontent/2024/3/21/79c4fc7d-daf2-4d30-9381-e64313eaf03f.gif',17653,'די אוון אייטם כתבה ',525,78,false,26366,'Image','');})
להאזנה לתוכן:

בימים אלה מסתיים פרויקט הבניה בקיבוץ שובל עם אכלוס 50 יחידות דיור כחלק מפרויקט קליטת 80 משפחות. קיבוץ שובל, המשתייך למועצה אזורית בני שמעון, הגדיל במסגרת הפרויקט את מספר חבריו ביותר מ-50%, מ-230 חברים ל-360 חברים, קליטת חברים חסרת תקדים בתנועה הקיבוצית.

האזרחים שנקלטו  הגיעו מאזור הדרום בחיפוש אחר סביבה כפרית וקרבה לטבע, עם קהילה מלוכדת ותומכת ומערכת חינוך איכותית. בקיבוץ מצוי בית הספר העל יסודי הניסויי "מבואות הנגב" הנחשב מהמובילים בבתי הספר בארץ ובדרום בפרט.

תהליך הקליטה אינו פשוט כפי שנראה הוא מורכב ורווי באתגרים העומדים בפני קיבוצים בהליכי קליטה בשל בירוקרטיות  שונות.

העובדה שהבניה התבצעה במקביל לקליטה לחברות בקיבוץ הפכה את ההסכמים המשפטיים  לסבוכים יותר ואת מספר הצדדים בעלי האינטרס למרובים: הקיבוץ, החברים הקיימים והנקלטים המצטרפים, המועצה האזורית, רשות מקרקעי ישראל, בנקים, וועדות הבניה התכנון ועוד.

 

תחושת שייכות וחדשנות 

"יש בקיבוץ התרגשות ותחושה של חיים חדשים" אומר טובי שור, חבר הנהלת הקיבוץ ודייר בשכונה החדשה, "הצמיחה הדמוגרפית הכניסה משב רוח חדש ומרענן לשובל, והקהילה מברכת על המהלך המוצלח".

"קשה לתאר כמה אתגרים וקשיים טומן בחובו פרויקט בסדר גודל כזה " מספר שור, שמכהן גם כחבר במועצה האזורית, "לפרויקט מורכב מסוג זה נדרשת התנהלות מול גופים רבים מתחומים שונים, וללא הניסיון הנדרש, נתקלנו באתגרים שמנעו את התקדמות הפרויקט".

הפרויקט להקמת הקיבוץ

לאחר מס' שנים של קידום תהליכים שונים בקיבוץ לקראת הבניה החליטו חברי הפרויקט בתאום עם הקיבוץ, לקחת לניהול והנעת הפרויקט המורכב, את חברת קורום המתמחה בניהול פרויקטים של קליטה ובניה בקיבוצים. נמרוד רבר מנכ"ל קורום: "חשוב להבין שתהליכי הקליטה אינם עסקה נדל"נית , או בניית בית בלבד, זהו תהליך קליטת אוכלוסייה שלמה לתוך קהילה אחת עם ערבות הדדית ושותפות, עובדה שמייצרת אתגרים רבים בניהול התהליך. בשיתוף פעולה מלא עם הקיבוץ ונציגי הדיירים בפרויקט, התגברנו על מירב האתגרים ובשעה טובה הפרויקט מתקרב לסיומו המוצלח".

בקיבוץ שובל פעלו לשוויון מלא בין החברים הוותיקים לנקלטים החדשים שבא לידי ביטוי בכל שלבי הקליטה. בשונה מפרויקטים בקיבוצים אחרים, החליטו בשובל שלא לגבות דמי כניסה לחברות. גם בהליך בחירת המגרשים נעשתה הגרלה בין כל המשתכנים בשכונה החדשה ללא הבדל בין בני קיבוץ לחברים חדשים, "אחד היסודות העיקריים עליו פעלנו לכל אורך הדרך היה מתן שוויון מלא לנקלטים" אומר שור, "היה לנו חשוב שהחברים החדשים ירגישו חלק אמיתי ושווה מהקהילה, שירגישו בבית".

תנופת הקליטה והבנייה לא פסחה על קיבוצים נוספים, וגם בקיבוץ סעד הנמצא בקרבת רצועת עזה במועצה אזורית שדות הנגב, החלו במסירות בתים לחברים החדשים. בקיבוץ נקלטו כ-40 משפחות בשנים האחרונות ובימים אלו החלו באכלוס היחידות בשכונת "השקד" המונה 14 יח"ד. בהמשך יאוכלסו 25 יחידות נוספות בשכונת "ארץ הצבי". גם בסעד הבנייה נעשתה במסגרת קבלה לחברות מלאה בשונה מהקבלה לשכונות ההרחבה בשלבים הקודמים. נמרוד רבר, מנכ"ל קורום המנהלת את הפרויקט ביחד עם אלי אהרונסון, מנכ"ל חברת הבניה "אלנור הנדסה": "אנו רואים בתקופה האחרונה צמיחה גדולה של בניה בכל יישובי הדרום וגם בעוטף עזה, זוהי זכות ושליחות גדולה להיות חלק משמעותי מתהליך זה, ואנו מתרגשים ושמחים על הצלחתו".

 

 
 
x
pikud horef
פיקוד העורף התרעה במרחב אשדוד 271, אשדוד 271, אשדוד 271
פיקוד העורף מזכיר: יש לחכות 10 דקות במרחב המוגן לפני שיוצאים החוצה